לא פשוט להיות הורים. יש הרבה שאלות, ולפעמים גם הרבה תשובות לאותה שאלה. קשה לדעת מה נכון לעשות. מפגשי הדרכת הורים נועדו להקל עליכם ולכוון אתכם. אני מזמין אתכם לנסות להיעזר בספרי הדרכה הורית שכתבתי: "ילדים זה שמחה- המדריך להורות מוצלחת בגיל הרך" ו"הורות עכשיו" המציג את תפיסת ההורות המשווקת ומתאימה לילדים בגילאי 1-18
קרא עודהדרך לשנת לילה רצופה של הילדים, מתחילה באופן בו אתם משכיבים אותם לישון!
קרא עודאפשר להציב גבולות בלי מלחמות! כל מה שדרוש זה הורה שמתנהג כמו מנהיג, ושמוכן לקבל את התוצאה שילד יהיה לא מרוצה כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה מבלי להיכנס מזה ללחץ.
קרא עודחשוב מאוד להתחיל את תהליך הגמילה מחיתול כשהילד/ה מוכן/נה לכך ולא כאשר הוא מודיע שהוא רוצה להיגמל. לא פחות חשוב, שההורים עצמם יהיו מוכנים לתהליך ויכינו את הבית.
קרא עודבעוד שהמשפחה, הדבר היציב בחיי הילדים עומד להתערער, חשוב מאוד שהורים יעשו את המלך תוך יצירת ביטחון אצל הילד שיש לו על מי לסמוך, ושההורים נשארים יציבים למרות שהזוגיות שלהם כבר לא. פגישה אחת תעזור לכם לעשות "סדר" בכל הקשור לילדים.
קרא עודטקס הפרידה צריך לקחת עד 5 דקות. חשוב להכין את הילד מראש לכל שלבי טקס הפרידה ואף לעשות איתו "חזרה על יבש".
קרא עודנסיעה לחו:ל בלי ילדים יכולה להפוך לסיוט אם לא תנוהל נכון. חשוב לעדכן את הילדים על הנסיעה ולא לדחות את זה לרגע האחרון, גם אם הם מגלים קושי!
קרא עודילדים שפוחדים צריכים בעיקר אמפתיה אך גם הורה יציב שלא יכנס ללחץ מהעובדה שילדו מפחד, ויכוון את הילד לכוחות שיש בו להתגבר על הפחד.
קרא עודמזל טוב. אתם בהריון והמשפחה מתרחבת. את ההכנה לקראת אח או אחות חדשים חשוב לעשות עוד בשלב ההריון. הגעת אח או אחות מהווה שינוי משמעותי במרקם המשפחתי. חשוב לתת מקום לשינוי הזה ולא לנסות לגרום לכך שהילדים הקיימים לא "ייפגעו"!
קרא עודהרבה פעמים אני נשאל אם להתערב או לא להתערב במריבות בין אחים. הסוגיה רחבה יותר. חשוב שהורים יתנו דוגמא אישית של התנהגות לא אלימה, גם לא מילולית, ויגדירו חוקים ברורים. לאופן האכיפה משמעות רבה גם כן., כי אם תפרידו בין מריבה בצעקות או באלימות, אז מה לימדתם אותם?
קרא עוד